Wespen
Er zijn verschillende soorten wespen. De limonadewesp is het bekendst. Zijn achterlijf is geel-zwart. Limonadewespen leven van kleine mugjes en in juli/augustus komen ze vooral af op zoetigheid.
Wespen zijn niet gevaarlijk, maar wel hinderlijk en kunnen pijnlijke steken toebrengen.
Maak nooit nestingangen dicht, maar gebruik horren en spouwsafe’s (bijenbekjes) om ze te weren.
Bij overlast kunt u ons bellen voor het maken van een afspraak.
Bijen
Bijen hebben een hoofdzakelijke bruine kleur en zijn +/- 1,2 cm. groot. De zwermen kunnen op een ongelukkige plaats gaan zitten.De bijen kunnen steken, maar dit gebeurt niet vaak.
Vliegingangen kunt u door spouwsafe’s dichtmaken.
Mocht u een zwerm bijen aantreffen kunt het beste een imker bellen, die de zwerm bij u komt halen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Bijenvereniging Oosterhesselen. Dhr. H. Eding 0591-362051 Honingbij
Hommels
Hommels zijn zwart met geelbruine en witte banden. Ze leven van stuifmeel en nectar en er komen in Nederland zo’n 20 soorten voor.
De hommels steken incidenteel.
Gebruik spouwsafe’s in de stootvoegen om ze buiten te houden.
Hoornaar
De hoornaar is een zeer grote wespensoort van 1,7 tot 2,8 cm groot. Het zijn roofinsecten die leven van andere insecten en zijn 22 uur per dag actief. De hoornaar is zeer hinderlijk en kunnen zeer pijnlijke steken toebrengen. Gebruik voor wering horren en spouwsafe’s.
Bij overlast belt u met 06-55776607
Mieren
Er komen in Nederland heel veel verschillende soorten mieren voor. Van de gewone mier, rode bosmier, glanzende houtmier tot de vliegende mier. Mieren zijn erg nuttige beestjes voor de natuur, maar kunnen ook erg hinderlijk zijn. Van grote nesten in het gazon tot verzakkingen in het straatwerk.
Om ze buiten de deur te houden kunt u naden en kieren afdichten en open stootvoegen voorzien van insectengaas (fijnmazig).
Bij overlast kunt u het beste contact met ons opnemen.
Pissebedden
Pissebedden zijn vrij plat en ovaalvormig. Ze komen vooral op vochtige plaatsen voor en voeden zich met dood, rottend materiaal.
Pissebedden vormen geen gezondheidsrisico voor mens en/of dier en brengen alleen schade toe wanneer ze in zeer grote aantallen voorkomen.
Om pissebedden te voorkomen kunt u zorgen dat naden en kieren goed afgedicht worden met kit, er goed geventileerd word en de kruipruimtes droog worden gehouden.
Oorwurm
De oorwurm (knijptang) heeft aan de achterkant een tangvormig orgaan en zijn 1-3 cm lang. Ze leven hoofdzakelijk van plantaardig materiaal en op vochtige plaatsen.
In de tuinbouw brengen ze schade aan door zacht fruit aan te vreten.
Door vochtige ruimtes droog te maken en te houden kunt u ze al grotendeels buiten de deur houden.
Muizen
Er leven in Nederland verschillende soorten muizen, waaronder de huismuis, bosmuis, veldmuis en de spitsmuis. Elk soort heeft zo zijn eigen kenmerken, leefgebieden en ontwikkeling.
Muizen kunnen ziektes overbrengen en schade toebrengen aan gebouwen en materialen.
Door te zorgen dat er geen voedsel is en openingen groter dan 0,5 cm dicht te maken met gaas, metaal of cement kunt u al veel ongemak voor zijn.
Voor grotere overlast kunt u altijd contact met ons opnemen.
Ratten
De meest voorkomende rat in Nederland is de bruine rat. Hij is grijsbruin van kleur, heeft een stevige bouw, stompe snuit en de staart is korter dan het lichaam. Omdat de draagtijd van de rat maar 21-23 dagen is en de jongen na 3 maand al geslachtsrijp zijn, kunnen zij zich razendsnel vermenigvuldigen. Ratten kunnen ziektes overbrengen en veel schade aan gebouwen en materialen toebrengen.
Door schade aan riolering en afwatering te herstellen, voedsel weg te nemen (denk aan het vogelvoer) en openingen in muren en wanden dicht te maken kunt u zelf al veel doen.
Bij overlast kunnen wij op diverse manieren ratten bestrijden.
Mollen
Mollen zijn zwart van kleur en hebben brede voorpoten die naar buiten gericht zijn. Ze leven voornamelijk onder de grond en zorgen voor molshopen in gazon, borders, tuinen en weilanden. Ook verzakkingen in het straatwerk kunnen door de mollen veroorzaakt worden.
Er is weinig tot niets te doen om ze buiten uw tuin of weiland te houden.
Wij kunnen op diverse manieren de mollen voor u bestrijden. Met klemmen of chemisch.
Vliegen
Er komen verschillende soorten vliegen voor. Denk aan de huisvlieg, clustervlieg, herfstvlieg enz. Elk soort heeft zijn eigen kenmerken, ontwikkeling en leefwijze. De vlieg wordt over het algemeen als hinderlijk ervaren en zorgt voor bevuiling.
U kunt ze buiten de deur houden door te zorgen voor horren voor ramen en deuren.
Muggen
Muggen zijn slanke, vliegende insecten met lange poten. Ze komen vooral voor in waterrijke streken met stilstaand water en vliegen vooral ’s nachts.
Muggen zijn erg hinderlijk en kunnen steken met jeukende bulten tot gevolg.
Zorg voor horren voor ramen en deuren en smeer u ’s avonds in met een anti-muggen spray.
Papiervisjes
Het papiervisje is zilverachtig van kleur en is duidelijk gespikkeld aan de rugzijde. Ze komen voor op warme, vrij droge plaatsen en leven voornamelijk van papier, behang, boeken e.d. De ontwikkeling van papiervisjes gebeurt boven 20 graden Celsius.
Door de temperatuur in ruimtes zo laag mogelijk te houden en naden en kieren af te dichten kunt u al beginnen met de wering van de papiervisjes.
Zilvervisjes
Het zilvervisje is zilverachtig grijs en heeft een lengte van 0,7 tot 1,2 cm. Ze leven het liefst in een omgeving van 25 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 75%, badkamers en sanitair zijn favoriet.
In grote aantallen kunnen zij schade toebrengen aan behang, papier, kleding e.d.
Door de temperatuur laag te houden, te ventileren en naden en kieren af te dichten kunt u al een heleboel doen om de schade te beperken.
Kakkerlakken
Het meest bekend is de Duitse kakkerlak. Deze kakkerlak is lichtbruin van kleur met zwarte lengtestrepen. Ze bevuilen voedsel, zijn drager van bacterieën en mijten en verspreiden een onaangename geur.
De belangrijkste oorzaak van de Duitse kakkerlak is een gebrek aan hygiëne.
Huiskrekel
De huiskrekel is gevleugeld en bruingeel van kleur. Ze kunnen tot 20 cm ver springen en hebben een snelle ontwikkeling bij hogere temperaturen.
Krekels zijn erg hinderlijk doordat de mannetjes erg luid kunnen sjirpen.
Bedwantsen
Bedwantsen hebben een sterk afgeplat, roodbruin tot donkerrood uiterlijk. Ze ontwikkelen zich in een temperatuur boven de 15 graden Celsius en kunnen wel 20-35 weken zonder voedsel.
Bedwantsen vallen onder de parasieten en leven van een gastheer/vrouw. De beten van een bedwants kunnen jeuk en zwellingen veroorzaken.
Spinnen
Het lichaam van een spin bestaat uit 2 vrijwel even grote delen en heeft 4 paar poten. Ze leven vooral op plaatsen met veel prooi-insecten.
Spinnen bevuilen oppervlakten van ramen, kozijnen en gevels door hun uitwerpselen.
U kunt ze wegvangen en er eventueel voor zorgen dat er minder prooi-insecten voor handen zijn.
Steenmarter
Een steenmarter is grijsbruin van kleur met een witte bef. De snuit is lichter van kleur dan de poten en de marter kan 40-50 cm lang worden
De marter geeft doorgaans geluid-en stankoverlast en richt nogal eens schade aan.
Door woningen en gebouwen marterdicht te maken met gaas, het verwijderen van begroeiing langs gevels en het verwijderen van overhangende takken kunt u de marter weren uit uw gebouwen.
De marter heeft doorgaans ook een hekel aan fel licht en lawaai.
Houtworm
De houtworm is 2,5-5 mm groot en is donkerbruin van kleur. De larve is circa 6 mm en geelachtig wit van kleur.
De houtworm zorgt voor aantasting van hout dat in gebouwen is verwerkt en geeft schade aan meubelen, manden, en houtwerk.
Houtwerk wat rondom geschilderd is, wordt normaliter niet aangetast.
Huisboktor
De huisboktor is bruin-zwart van kleur en 1-2,5 cm lang. De larve is circa 3 cm groot en geelachtig wit.
De boktor kan dakconstructies aantasten.
Ongediertebestrijding
Wij zijn gespecialiseerd in de preventie, detectie, wering en bestrijding van allerlei soorten ongedierte (plaagdieren).
Onkruidbestrijding
Volgens nieuwe regelgeving bestrijden wij het onkruid middels hitte (thermisch). Dit gebeurt zonder open vuur. Wij werken met de Adler 500.
Hoveniersbedrijf
Voor het aanleggen, onderhouden en renoveren van tuinen en terreinen. Voor particulieren, bedrijven en instellingen.